Srpska Nova godina uz Miru Škorić i trubače

Svečani doček Nove godine po Julijanskom kalendaru priređen je sinoć na Trgu oslobođenja u gradu na Timoku. Zaječarci i njihovi gosti uživali su uz bogat program koji je počeo u popodnevnim satima, takmičenjem ekipa seoskih mesnih zajednica u pripremanju svadbarskih sarmi, čiji se miris širio trgom.

Titulu pobednika poneli su mladi kulinari iz Velikog Izvora, drugo mesto pripalo je ekipi iz Nikoličeva, dok je za trećeplasiranu ekipu proglašena ekipa iz Dubočana. Njima je nagrade uručila direktorka Turističke organizacije grada Zaječara Dragana Gogić Rajković.

Nakon prezentacije kuliranskih umeća, počeo je Novogodišnji festival folklora na kome je nastupilo 12 seoskih i gradskih KUD-ova predstavljajući tradiciju ovog kraja Srbije.

Atmosfera je dodatno dovedena do usijanja nastupom estradne umetnice Mire Škorić koja je tokom večeri ređala svoje ali i tuđe poznate hitove.

Tačno u ponoć, uz vatromet i nastup trubača „Zlatne trube“ iz Knjaževca, Zaječarci i njihovi gosti dočekali su Novu godinu po Julijanskom kalendaru.

U toku proslave, posetiocima i publici služeno je kuvano vino sa karanfilićem, koje je pripremio Odred izviđača „Đorđe Simeonović“.