Strip “Do pakla i nazad” jedan od najboljih u 2018. godini

Stripovi „Do pakla i nazad“, „Sat“ i „Linije fronta“ zauzeli su prvo mesto na godišnjoj listi najboljih strip izdanja u Srbiji u 2018. godini, koju je objavio nedeljnik “Nin”.

Autor stripa „Do pakla i nazad“ Marko Stojanović podseća da je on objavljen 11. novembra prošle godine, u znak obeležavanja stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata, kao i da se u njemu pojavljuju mnoge poznate istorijske ličnosti.

Na stripu su sarađivali i najbolji zaječarski i srpski crtači stripa među kojima Jovan Stojanović – John Radley, Dragan Stokić Rajački, Srđan Todorović, Darko Nikolić, Nikola Mitrović Kokan i drugi.

Podsetimo, povodom obeležavanja stogodišnjice završetka Velikog rata u Domu kulture u Kotlujevcu 15.novembra otvorna je izložba stripa i promovisana publikacija “Do pakla i nazad” o epopeji srpske vojske u Prvom svetskom ratu.

Inače, Ninova lista najboljih strip izdanja je jedina relevantna lista koja se odnosi na „devetu umetnost“ i na neki način predstavlja ekvivalent Ninove nagrade za roman godine.