Šverc cigareta u kuhinjskim elementina

Zajedničkom akcijom carinskih i policijskih službenika na prelazu Đerdap je sprečen pokušaj krijumčarenja cigareta skrivenih u kuhinjskim elementima, čija je vrednost procenjena na iznos od 11.600 evra, objavila je Uprava carina.

rijumčarene cigarete otkrivene su kada je na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izvojen putnički kombi mercedes sprinter domaćih registarskih oznaka.

Kombijem je osim vozača putovalo još dvoje putnika i svi oni su na pitanje o prijavljivanju robe za carinjenje, rekli da sem ličnog prtljaga ne nose ništa sa sobom.

Kako navode u Upravi carina, detaljnim pregledom je utvrđeno da se u tovarnom delu vozila, pored kofera i torbi, nalazi i kuhinjski kredenac ispunjen krijumčarenim cigaretama.

Krijumčarene cigarete otkrivene su kada je na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izvojen putnički kombi mercedes sprinter domaćih registarskih oznaka.Kako navode u Upravi carina, detaljnim pregledom je utvrđeno da se u tovarnom delu vozila, pored kofera i torbi, nalazi i kuhinjski kredenac ispunjen krijumčarenim cigaretama.

Nakon otvaranja kredenca, nađeno je 5.800 tesno naređanih paklica cigareta “Chesterfield“ i to 3.880 paklica “Chesterfield blue“ i 1.920 paklica “Chesterfield original“.

Sve otkrivene cigarete, kao i kombi kojim su prevožene, su privremeno zadržani do okončanja postupka koji je u nadležnosti policije i tužilaštva, navodi se u saopštenju Uprave carina.