Svetski dan turizma: Besplatan obilazak kulturno – turističkih atrakcija

Povodom obeležavanja Svetskog dana turizma, više od 80 kulturno – turističkih atrakcija širom zemlje besplatno će otvoriti svoja vrata za građane u ponedeljak i utorak, 27. i 28. septembra, saopšteno je na sajtu Ministrastva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Neke od lokacija na području istočne Srbije, koje će turisti tokom ova dva dana moći da posete besplatno su Feliks Romulijana i Narodni muzej u Zaječaru, Bogovinska pećina kod Boljevca, Lazareva pećina i ZOO vrt u Boru, Arheološko nalazište Lepenski vir, Golubačka tvrđava, Rajkova pećina kod Majdanpeka, Zavičajni muzej u Knjaževcu, Muzej Krajine u Negotinu, Kučevske pećine.

Lista lokaliteta dostupnih za posetu povodom obeležavanja Svetskog dana turizma i posebne napomene za svaki od lokaliteta, dostupne su na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, a o radnom vremenu lokaliteta potrebno je informisati se naknadno.

Prilikom poseta obavezno je poštovati propisane mere u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti i očuvanja zdravlja prisutnih, zaključuje se u saopštenju.