Timočki aforističari obeležili Dan šale

Povodom 1.aprila – Međunarodnog dana šale u foajeu zaječarskog teatra sinoć je predstavljena knjiga „Glavolomke timočkih aforističara i humorista“ autora Miodraga Cekovića, u izdanju Narodnog pozorišta Timočke Krajine – Centra za kulturu „Zoran Radmilović“.

Knjiga obuhvata deo opusa oko 100 timočkih aforističara i autora humotističko-satiričnih tekstova , koji su kao ,,Timokovi aforističari “35 godina bili okupljeni oko urednika lista ,,Timok” i velikog pregaoca Sergija Lajkovića , od 1980. godine do njegove iznenadne smrti 2005.godine.

U uvodu knjige autor Miodrag Ceković ističe da su ,,glavolomke” i ,,žaoke” najduže živele u “Poslednjem stupcu” rubirici koju je Lajković uređivao u Regionalnom listu ,,Timok”.

Na promociji su govorili recenzent izdanja Živojin Denčić, autor Miodrag Ceković , aforističar Milen Milivojević,ovogodišnji dobitnik nagrade “Radoje Domanović” kao i moderator promocije, književnik Saša Jelenković.

Svoje aforizme objavljene u knjizi govorili su : Branislav Dervišević, Dragan Mitrović, Živojin Denčić, Milen Milivojević, Miodrag Ceković i drugi, a glumac zaječarskog teatra Branislav Mijatović čitao je aforizme pokojnih autora, među kojima su Goran Aleksić i Branislav V. Branković.

foto: fb