Timočki srednjoškolci na “Poslovnom izazovu”

U Zaječaru je danas održano takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama pod nazivom “Poslovni izazov”, u organizaciji “Dostignuća mladih Srbije”.

Učestvovalo je 80-ak srednjoškolaca iz 12 škola Timočke krajine, iz Boljevca, Bora, Knjaževca, Majdanpeka, Sokobanje i Zaječara.

“Poslovni izazov” je pokrenut sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje. Njima je postavljen „izazov”, odnosno zadatak, koji predstavlja realan poslovni problem.

U toku školske godine na šest regionalnih “Poslovnih izazova” (u Čačku, Leskovcu, Zaječaru, Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu) učestvuje više od 600 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetničkog obrazovanja i finansijske pismenosti.

Članovi tri prvoplasirana tima obezbediće sebi mesto u Nacionalnom finalu (januara 2019. godine u Beogradu), a pobednici na nacionalnom nivou će učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana (aprila 2019. godine u Podgorici) zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Zaječar je prvi put domaćin ovog regionalnog takmičenja koje se održava već osam godina u Srbiji.

Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji a finansira UniCredit banka, Ministarstvo omladine i sporta, Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Univerzitet Metropoliten.