Tradicionalni Zimski karate kamp GKK Zaječar

Zimski karate i martial arts kamp „Timočka krajina 2022″, 22. po redu, u organizaciji Gradskog karate kluba „Zaječar“, okupio je ove godine u Gamzigradskoj Banji oko 60 karatista iz grada domaćina, Majdanpeka, Leskovca, Pukovca i Žagubice.

Mladi ljubitelji borilačkih veština sa kojima smo razgovarali, izuzetno su zadovoljni, kako onim što tokom trajanja kampa mogu da nauče, tako i smeštajem i sadržajima u Specijalnoj bolnici. Prema rečima Miroslava Radojkovića, predsednika Gradskog karate kluba Zaječar, cilj kampa je i ove godine isti – edukacija, sticanje novih iskustava i druženje dece.

„Cilj je edukacija kako takmičara, tako i trenera i instruktora, da ponesu znanje sa kampa koje će da koriste dalje, u budućnosti. Odziv učesnika je dobar, a kada govorimo o uslovima u Specijalnoj bolnici, mogu da kažem da smo zadovoljni, možemo sve da odradimo po programu. Imamo dva puta dnevno treninge, ali i takmičenja, polaganje za pojaseve“, kaže Radojković.

Ističe da su deca u Zaječaru zainteresovana za karate i da trenutno Gradski karate klub „Zaječar“ broji 50 aktivnih članova.

„Članovi se povećavaju, uglavnom su to školska deca koja treniraju, a pozivamo i mlađu decu da dođu, jer je bolje da što ranije krenu sa treninzima, tako se i brže postižu rezultati. Svako ko je zainteresovan može da dođe, pogleda trening, a ako želi počne i da trenira. Treninge imamo u Osnovnoj školi „Ljubica Radosavljević Nada“ utorkom i četvrtkom od 18.15 do 19.15, a subotom od 11.00 do 12.00 sati. Nama već od 1. marta počinju takmičenja, prvo nam je 6. marta u Kraljevu, a zatim 27. marta u Leksovcu“, dodaje Radojković.

Domaćini su, tradicionalno, spremno dočekali učesnike kampa, uz pridržavanje svih epidemiloških mera, a doktor Rade Kostić, direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gamzigrad“, podsetio je na sve prednosti koje ova zdravstvene ustanova pruža učesnicima karate kampa.

„Učesnici kampa, moraju se pridržavati svih epidemioloških mera, a svi su po dolasku radili antigenski test. Vodimo računa o njihovom smeštaju, njihovom boravku, a specifičnost naše ustanove, pored bazena sa termomineralnom vodom je i ovaj prostor gde oni treniraju. Karakteristika prostora je da ima podno grejanje, što im omogućava da treniraju bez ikakvih papuča, patika. Topli podovi omogućavaju prijatno treniranje, a tu je i kinezi sala, teretana, kao i bazen“, kaže Kostić.

U okviru Zimskog karate kampa biće organizovana polaganja za karate sudije i za karate zvanja, kao i takmičenja u okviru kojih će najbolji učesnici biti nagrađeni medaljama, peharima i diplomama.

Kamp se završava u utorak, 15. februara.

preuzeto: Radio Magnum