Trijumf glumaca OŠ “Desanka Maksimović” na Lutvid Festu u Bijeljini

Dramsko-lutkarska družina zaječarske Osnovne škole “Desanka Maksimović” trijumfovala je na upravo završenom Lutvid Festu u Bijeljini.

Lutkarska predstava ” Knjiga o džungli” osvojila je od deset festivalskih nagrada čak osam. Od toga pet prvih nagrada: za najbolji trejler, plakat, montažu, scenario i predstavu u celini.

Predstavi su pripale i dve druga nagrada i to za scenografiju i za animiranje Zmije Kaa, koju je osvojila Marija Prvulović.

Za režiju trejlera, “Knjiga o džungli” dobila je treću nagradu.

Predstava je zajednički poduhvat đaka i nastavnika škole. Đaci četvrtog razreda glume u predstavi, osmaci su uradili trejler, knjigu snimanja, muziku i plakat uz tehničku i kreativnu podrška nastavnika Brankice Potić, Stevana Jovanovića, Braniše Đorđević i Olivere Ilić.

Dramsko-lutkarska družina OŠ “Desanka Maksimović” drugu godinu za redom predstavlja svoju školu i grad na ovom prestižnom međunarodnom festivalu u Republici Srpkskoj. Ove godine našli su se u društvu 8 najboljih lutkarskih predstava iz Republike Srpske, Crne Gore i Srbije.

Mali glumci su premijeru lutkarske predstave rađene po motivima romana “Кnjiga o džungli” Radjarda Кiplinga izveli pre dva dana u Muzičkoj školi u Zaječaru.

foto: OŠ Desanka Maksimović