Trku za Gremije predvodi Džon Batist sa 11 nominacija

Objavljene su nominacije za Gremije koji će biti dodeljeni naredne godine, a trku za ove prestižne muzičke nagrade predvodi Džon Batist sa 11 nominacija, dok Džastin Biber, Dodža Ket i H.E.R. imaju po osam. Odmah iza njih su Bili Ajliš i Olivija Rodrigo sa 7 nominacija.

Najznačajnije kategorije (Album godine, Snimak godine, Pesma godine i Najbori debitant) proširene su tako da imaju 10 umesto dosadašnjih 8 mesta za nominacije.

To se posebno isplatilo Batisti, frontmenu benda “Stay Human” u emisiji The Late Show With Stephen Colbert. Njegovih 11 nominacija protežu se na sedam različitih kategorija, uključujući i one ključne – Pesma godine za numeru Freedom i Najbolji album We Are.

Ove godine za najbolji snimak se bore „Aba“, Batist, Toni Benet i Lejdi Gaga, Biber, Brendi Karlajl, Dodža Ket, Ajliš, Lil Nas Eks, Rodrigo i Silk Sonik.

Mnogi od njih nominovani su i za Album godine, zajedno sa Tejlor Svift sa Evermore i Kanjeom Vestom za DONDA.

Džej Zi je ove godine sakupio dve nominacije, čime je postao umetnik sa najviše nominacija za Gremi – čak 83. Vodi ispred Pola Makartnija sa 81. nominacijom, koji je ove godine takođe u trci za dve nagrade za album McCartney III.

Za priznanje debitanta godine bore se mnogi umetnici iz različitih žanrova, uključujući alternativu, kantri, rep, pop, rok…

preuzeto: rts.s