Turistička ponuda Zaječara na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Turistička organizacija grada Zaječara učestvovaće na 42. Međunarodnom sajmu turizma koji će biti održan u Beogradu od 20. do 23. februara.

Tom prilikom, kako najavljuju iz ove organizacije biće predstavljena turistička ponuda Zaječara kao i sve najznačajnije manifestacije, među kojima i 54. Gitarijada.

Biće izloženi takođe suveniri, ostali promotivni materijal a posetioci štanda moći će da dobiju više informacija o arheološkom lokalitetu Feliks Romulijana.

Najveći i najznačajniji turistički događaj u zemlji i regionu jugoistočne Evrope, održava se ove godine pod sloganom „Put pod noge“.

Istovremeno sa Sajmom turizma odvijaće se još tri renomirane sajamske manifestacije koje rastu svake godine po obimu i broju učesnika: 11. Međunarodni sajam vina BeoWine, 16. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA i 16. Sajam suvenira “Vidi Srbiju“.

Posetioci Sajma turizma, vina, ugostiteljstva i suvenira, pored ekskluzivnih sajamskih pogodnosti, odabira destinacija za putovanje i odmor uživaće svim čulima u ukusima i mirisima gastronomske ponude, specijaliteta ovog podneblja, ali i degustaciji najboljih vina, rakija, pića, kao i suvenira iz svih krajeva Srbije.
Generalna direktorka Beogradskog sajma Danka Selić najavila je da će ove godine na Sajmu turizma učestvovati više od 700 direktnih izlagača i suizlagača iz 40 zemalja, a zajedno na sve četiri manifestacije učestvuje više od 900 izlagača.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Egipat.

Celodnevna dešavanja, pregršt interaktivnih sadržaja, prezentacije, promocije, konferencije, degustacije, i ove godine učiniće ovaj veliki sajamski događaj podjednako privlačnim za poslovne posetioce kao i najširu publiku.

Radno vreme manifestacije: četvrtak, 20, petak 21. i subota 22. februar od 10 do 19 sati i nedelja, 23. februar od 10 do 18 sati.
Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, a za grupne posete 300 dinara. Cena porodične ulaznice (roditelje sa decom starosti do 16 godina) 800 dinara.