Turistički potencijali Zaječara na “Beogradskom manifestu”

Turistička organizacija grada predstavlja turističke potencijale Zaječara na trodnevnom porodičnom festivalu Beogradski manifest na Sava promenadi.

Posetiocima će do nedelje na ovoj sajamskoj manifestaciji biti predstavljene najatraktivnije destinacije iz Srbije i regiona, manifestacije i autentični gastronomski specijaliteti.

Sajam je podeljen u 10 celina a zona „Aduti Srbije“ rezervisana je za turističke potencijale, tradicionalne i kulturološke različitosti i lepote više od 40 opština Srbije, dok će se u zoni „Stvaran svet oko nas“ predstaviti Crna Gora sa svojom ponudom za predstojeću turističku sezonu, kao i Republika Srpska, koja će promovisati svoje destinacije i manifestacije koje bi definitivno trebalo posetiti. Na festivalu će se u posebnim zonama predstaviti Turistička organizacija Srbije, kao i Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

 

Festivalska zona „Mašta može svašta“ posvećena je najmlađima. Izložba oldtajmera, skulpture od slame, kao i izložba „Dobra stara vremena“, koja predstavlja svojevrstan vremeplov za jugonostalgičare, samo su deo jedinstvene festivalske atmosfere koja će obeležiti poslednji vikend maja u Beogradu.