U Beogradu otvorena samostalna izložba Tatjane Karabašević iz Majdanpeka

Samostalna izložba akvarela Tatjane Кarabašević iz Majdanpeka, pod nazivom “Život je eho”, otvorena je u “Dunavskom umetničkom izlogu” Kompanije “Dunav osiguranje”.

U ime domaćina, Udruženja umetnika “Dunav ars”, prisutne je pozdravila Ljiljana Davidović, dok je o radovima nadahnuto govorio Rajko Petrović, ljubitelj umetnosti i Tatjanin prijatelj.

Izložbu je otvorio Tomislav Petrović, akademski slikar iz Beograda, koji je podelio svoje impresije o Tatjaninoj slici “Brod”.

U muzičkom delu programa svoje dve autorske kompozicije predstavio je muzičar Zoran Jovanović iz Beograda, dok je Slavica Hadži-Ilić nadahnuto kazivala stihove.

Tatjana je izlagala širom sveta na grupnim izložbama, ali izdvaja 10 samostalnih u Majdanpeku, kao i nagradnu izložbu “Godina petla” u SKC-u u Novom Beogradu 2016. godine. Ovo je četvrti put da samostalno izlaže pred beogradskom publikom.

Zašto EHO? Ono što pošalješ – vraća se; Ono što daš – dobiješ; Ono što vidiš u drugima – postoji u tebi. Život je eho. Postavka obuhvata 39 slika iz nekoliko serijala, koje sam radila poslednjih 10 godina. Obuhvatila sam sve što sam radila od 2010. godine. Zanimljivo, kolorit je ostao nepromenjen,

kaže umetnica za Zaječarsku hroniku.

Tanja je član IWS Globe – Međunarodna organizacije akvarelista koji nose mir, ljubav i slogu među svim ljudima i verama. U oktobru je odabrana za lidera Srbije u toj organizaciji, tako da će to biti prilika da svet predstavi Srbiji, ali i Srbiju i svoj Majdanpek svetu.

Ove godine želim da organizujem svetski festival akvarela u Srbiji i to u mom Majdanpeku. Da svetu pokažemo šta od bogatog kulturnog nasleđa imamo; da vide prirodne lepote i ponesu ih u srcu, a nama da ostave svoje impresije na slikama,

otkriva Tatjana.

Postavka se može razgledati u naredne tri nedelje.

Otvaranju su prisustvovali ljubitelji umetnosti i Tatjanini prijatelji, među njima i Rajko Karišić koji je na fotografijama ovekovečio trenutke sa otvaranja i podelio ih sa čitaocima Zaječarske hronike.

foto: Rajko Karišić