U Boru čekaju rezultate 127 testiranih građana

U Boru su registrovane još tri osobe pozitivne na korona virus, od ukupno 12 testiranih, dva pacijenta su iz Bora, a jedan je iz susednog grada.

„Radi se o pacijentima koji su na terapiji i sa blagom kliničkom slikom. Treći pacijent je iz susednog grada i pripremao se za odlazak iz inostranstva. Situacija je sada pod kontrolom , ali to ne znači da i kod nas neće biti novih slučajeva. Uputićemo zahtev Zavodu za javno zdravlje u Zaječaru da mere zaštite pojačamo. U Opštoj bolnici se nalazi 14 pacijenata i svi oni su sa blažom kliničkom slikom“, rekla je dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja u Boru.

Na području Grada Bora trenutno je 13 zaraženih pacijenata. U zavisnosti od broja novoobolelih u narednom periodu razmatra se mogućnost da se uvede vanredna situacija.

„Još uvek mislim da nije vreme za to, ali moramo potpuno odgovorno da sagledamo činjenice na terenu. Čekamo rezultate 127 testova i verujem da ćemo kada stignu morati da razmišljamo o uvođenju vanredne situacije. Ako i uvedemo vanrednu situaciju nećemo mi kao grad, širiti mere u odnosu na one što je donela Vlada Republike Srbije. Razmišljamo da smanjimo radno vreme nekim objektima,a planiramo da zabranimo okupljanja“, naglasio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Zbog širenja korona virusa na području Grada Bora otkazane su brojne manifestacije, a među njima, Susreti sela i Moto skup.

izvor: RTV Bor, foto: Grad Bor