U Boru održana manifestacija „Znakovi kraj puta“

Povodom meseca roditeljstva, na platou ispred Doma kulture u Boru, nizom aktivnosti mališani su u društvu svojih roditelja obeležili manifestaciju pod sloganom „Znakovi kraj puta“.

Manifestacija je u Boru organizovana prvi put sa ciljem da se nizom aktivnosti skrene pažnja javnosti na podjednaku važnost potreba roditelja i deteta. Tokom trajanja manifestacije, roditelji su imali priliku da na pultovima Doma zdravlja i PU „Bambi“ dobiju sve potrebne savete vezano za roditeljstvo dok su mališani uživali u edukativnim igrama u društvu svojih vršnjaka.

Grad Bor je učesnik projekta „Podsticajno roditeljstvo“ i nakon dve godine, kroz projekat, edukovano je 34 lica koja će svoja znanja i iskustva širiti svojim kolegama u Srbiji.

„Svoje znanje, podeliće i u okviru Škole roditeljstva i Savetovalištu za trudnice, a sve će se sprovoditi u prostorijama Polivalentne službe Doma zdravlja u Boru. Po prvi put u Boru, uskoro će biti opremljen i kutak za očeve sa idejom da se i oni podjednako uključe u negu deteta„, istakla je Tamara Paunović, koordinator projekta.

Manifestaciju „Znakovi kraj puta“ organizovao je grad Bor u saradnji sa Domom zdravlja, Predškolskom ustanovom „Bambi“, UNICEF-om i LEGO fondacijom.

izvor i foto: Grad Bor