U Jabukovcu održani “Miholjski susreti sela 2022”

U renoviranoj i prepunoj sali Doma kulture u Jabukovcu u okviru manifestacije “Miholjski susreti sela 2022”, sinoć je nastupilo deset kulturno-umetničkih društava sa teritorije opštine Negotin.

U pozdravnoj reči Bogdan Gugić, zamenik predsednika Opštine Negotin, istakao je značaj organizovanja ovakvih svečanosti i zahvalio na podršci Ministarstvu za brigu o selu Republike Srbije.

“Želim da istaknem i da smo zahvaljujući odličnoj saradnji sa Mesnom zajednicom Jabukovac i meštanima koji vole svoje selo a žive ovde kao i meštanima u dijaspori, zajedničkim snagama uredili prostorije Doma kulture koje sada izgledaju drugačije i pružaju kvalitetnije uslove za odvijanje raznih manifestacija, proslava i druženja. Udruženim snaga možemo uraditi više, i iz tog razloga je upravo realizacija ovakvih projekata dragocena. Lokalna samouprava nastoji da, u skladu sa mogućnostima, sela Negotinske Кrajine unapredi ulaganjem u objekte, puteve i organizaciju manifestacija koji doprinose kvalitetnijem životu na selu, a u uređenje ovih prostorija, tačnije za izvođenje građevinskih i elektro radova izdvojili smo šest miliona dinara”,poručio je zamenik predsednika Bogdan Gugić.

Program je nastavljen podelom zahvanica institucijama, privatnim preduzetnicima, pojedincima koji su pomogli organizaciju kao i učesnicima manifestacije.

Usledili su nastupi članova kulturno-umetničkih društava iz Sikola, Кobišnice, Bukovča, Jasenice, Кarbulova, Štubika, Čubre, Šarkamena, Mokranja i domaćina AКUD “Floričika” iz Jabukovca koji su pokazali svu lepotu izvornog narodnog stvaralaštva.

Pokrovitelji manifestacije “Miholjski susreti sela 2022” su Ministarstvo za brigu o selu i Opština Negotin.

izvot i foto: Opština Negotin