U Koprivnici otac pucao u sina

U Koprivnici kod Zaječara, Živorad Rajčić star 92 godine, pucao je iz lovačke puške u svog sina Bratislava, starog 68 godina. Bratislav je prevezen u zaječarsku bolnicu i kako saznajemo, nije životno ugrožen.

Prijatelj upucanog Bratislava, Žarko Lukić kaže za Zaječarsku hroniku da jutros ništa nije nagoveštavalo nesreću i da mu je Bratislav pomogao da uklone gnezdo stršljenova iz crkve zbog danas najvljenog opela. Nedugo nakon što je Bratislav otišao, Žarku je javljeno da je upucan.

Otac ga je upucao u noge, razneo mu butine. Ko zna zašto je to uradio. Ima nezgodnu narav, a posebno je bio ljut što nije mogao da produži dozvolu za korišćenje lovačke puške. U lošim odnosima je sa drugim sinom, Brankom koji živi u Boru. Šta mu je to trebalo, ko će ga znati,

čudi se Žarko koji za Bratislava ima samo reči hvale.

Žarko Lukić
Žarko Lukić

U selu zatičemo i bliskog rođaka, Ivicu Rajčića. Kako kaže, iz Bora je došao u trenutku kada je policija obavljala uviđaj i ne može da veruje da je njegov vremešni stric pucao u sina.

Ivica Rajčić

U dvorište porodične kuće igra se unuk upucanog Bratislava, a snaja nam je rekla da porodica ne želi da komentariše nesrećan slučaj.

Policija u Zaječaru Živojina Rajčić sumnjiči za ubistvo u pokušaju. Određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati.