U Rgotini asfaltirane dve ulice

U Rgotini su danas asfaltirane dve ulice u ukupnoj dužini od 780 metara, a radove je sa svojim saradnicima i članovima Saveta MZ obišao i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić. Za radove u ovim ulicama utrošeno preko 350 tona asfaltne mase a investicija je vredna više od 4,5 miliona dinara.

Prema rečima Ničića, reč je o projektu koji je započeo krajem prošle godine, koji obuhvata rehabilitaciju svih seoskih ulica u kojima 40-ak godina ništa nije rađene, a čiji je završetak planiran do 2025.

„Imamo nameru da radimo u sve 42 seoske mesne zajednice. Ovo je prva faza, ustvari nastavak onoga što je prekinuto, ne zbog vremena nego zato što je firma koja je dobila posao ,,Štrabag“ morala da izvrši remont asvaltne baze. Nastavićemo to da radimo i na jesen. Svake godine ćemo na proleće imati prvu fazu, na jesen drugu fazu. Hoćemo da rehabilitujemo sve uništene ulice u selima, kao i ulice u prigradskim naseljima koje nikada nisu bile asfaltirane. Ljudi ih željno čekaju, ali tu je uslov koji postoji, da se potpiše ugovor sa Kancelarijom za lokani ekonomski razvoj“, rekao je Ničić danas u Rgotini.

Već sutra, prema rečima Ničića, mehanizacija se iz Rgotine seli u Salaš, gde će u prolećnoj fazi biti rekonstruisano oko 450 metara ulica u vrednosti od oko 2,5 miliona dinara.

Priprema terena već se vrši u Vražogrncu gde će se asfaltiranje vršiti u četvrtak ili petak.
Projekat “Sanacija i rehabilitacija seoskih ulica i sokaka 2020-2025” vredan je preko milijardu i dvesta miliona dinara, realizovaće se, prema Ničićevim rečima, do proleća 2025. godine, svake godine u dve faze oktobar – maj i jun – oktobar. Biće obuhvaćene sve 42 seoske mesne zajednice kao i rubni delovi grada.

izvor: Radio Magnum