U Sokobanji održane Sportske igre mladih

Sokobanja je po četvrti put bila domaćin „Sportskih igara mladih 2021” – Karavana radosti i prijateljstva.

Plamen radosti i prijateljstva zapalile su odbojkašice Mara Ilić i Кristina Golubović koje su prošle godine na Međudržavnom prvenstvu u Sarajevu osvojile srebrnu medalju.

Manifestaciju je svečano je otvorio predsednik opštine Sokobanja Miodrag Nikolić.

Velika mi je čast i zadovoljstvo što smo danas domaćini „Sportskih igara mladih”. Cilj ovakve jedne manifestacije je druženje i razvoj omladinskog i juniorskog sporta čemu težimo svih ovih godina a sada smo uz pomoć organizatora ove manifestacije, podršku lokalne samouprave i sportskih klubova i i uspeli da to izvedemo. Mi ćemo se truditi da u narednom periodu još više ulažemo u omladinski sport i uz pomoć ovakvih manifestacija mladima ukažemo na to da nije bitno pobediti nego učestvovati. Svrha je druženje i pre svega zdravlje dece jer su ona budućnost Srbije, rekao je Nikolić.

Daliborka Delibašić pi-ar Dunav osiguranja Sportskih igara mladih kaže da ovaj karavan veoma rado dolazi u Sokobanju jer su ovde ljudi zahvaljujući turizmu navikli da budu dobri domaćini.

Danas su u Sokobanji i deca iz Zaječara, Prokuplja, Niša, Кnjaževca što je dokaz da Sokobanja ima dobru sportsku infrastrukturu i da lokalna samouprava dosta ulaže u sport i mlade, što znači da će ovaj kraj jednog dana pored toga što je sjajna turistička destinacija u Srbiji postati i ozbiljan sportski centar, istakla je Delibašić.

U planu je da se krajem juna svečano otvaranje ovogodišnje sezone Dunav osiguranja „Sportske igre mladih” uz prifodan koncert, održi upravo u Sokobanji.

foto: SIMS