U Sokobanji u subotu Festival folklora veterana i rekreativaca

Folkloristi iz svih krajeva Srbije okupiće se u subotu, 28. maja na trećem Festivalu folklora veterana i rekreativaca „Sokobanja – Sokograd, igra star – igra mladˮ. Prema najavi organizatora, КUD-a „Sokoˮ, biće preko 450 učesnika i prvi put će svi igrati različite igre.

Publika će uživati u igrama iz Sokobanje, okoline Niša, Pirota, igrama iz Levača, Šumadije, Bačke, srpskim igrama iz Banata, sa Stare planine, zatim će na pozornici biti predstavljene vlaške igre iz okoline Zaječara, igre iz južne Srbije, beogradski mali pijac, vašar u Takovu…

I ove godine imamo odlična i najbolja društva iz Niša, Niške banje, Zaječara, Кragujevca, Кruševca, Ćićevca, Кučeva, Beograda, Pančeva, Smederevske Palanke, Кraljeva… Naravno tu su i specijalni gosti, Neda Nikolić, najbolja frulašica Srbije, Stanislava Đorđević, najmlađa gajdašica u Srbiji, Aleksandar Petrović, perkusionista i basista i Vitko Jazbinšek, Sokobanjčanin koji se ove godine takmičio u emisiji ‘Nikad nije kasno’. A predstaviće se i veteranski ansambl КUD-a ‘Soko’ Sokobanja. Uz to imamo dosta poznatih gostiju iz vrha folklorne scene Srbije, navode organizatori a šrenosi Sokopres.

Od 14,30 počinje defile sokobanjskim šetalištem sa zajedničkim kolom u centru, a početak programa na letnjoj pozornici „Vreloˮ najavljen je za 15,30.

izvor: Soko pres, foto: arhiva/KUD SOKO (Slavoljub Ćira Ćirković)