U susret Okružnom takmičenju škola u odbojci

Gradsko takmičenje učenika i učenica osnovnih i srednjih škola u odbojci održano je minule nedelje u Zaječaru. Organizator je bio Zaječarski savez za školski sport, a utakmice su odigrane u sali OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“, gde su svoje umeće pokazali osnovci, dok su Gimnazija i Tehnička škola ugostili srednjoškolsko takmičenje.

 

Jako zanimljivo bilo je u pionirskoj konkurenciji, gde je do prvog mesta stigla domaća ženska ekipa OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“, dok su u muškoj konkurenciji do plasmana na Okružno takmičenje stigli učenici Osnovne škole „Đura Jakšić“.

Dupli trijumf Gimnazije koja je slavila i u muškoj i u ženskoj konkurenciji obeležio je decembarsko takmičenje srednjoškolskih ekipa, a interesantno je da je oba puta u finalu savladana Tehnička škola.

Najinteresantniji meč viđen je u polufinalnom duelu ženskog dela programa, gde su kasnije pobednice iz redova zaječarske Gimnazije u tri seta slavile protiv vršnjakinja iz Medicinske škole.

Pobedničke ekipe obezbedile su plasman na Okružno takmičenje, gde će odmeriti snage sa najboljim školskim timovima iz Кnjaževca, Boljevca i Sokobanje.

Bogat sportski kalendar se nastavlja i do kraja godine, a već za petak 16. decembar zakazana su regionalna nadmetanja u košarci i basketu 3×3, koja su na programu u Zaječaru i Boljevcu, ističu u Zaječarskom savezu za školski sport (ZŠS).

preuzeto: Glas sporta