U Velikom Izvoru gostovale “Muškarčine”

Predstava “Muškarčine” Reflektor teatra iz Beograda ovih dana gostuje u selima istočne Srbije, a jedna od stanica na turneji bilo je i selo Veliki Izvor kod Zaječara.
„Muškarčine“, pozorišni dokumentarac o muškosti ovde i danas, po konceptu, režiji i dramatizaciji Milene Bogavac i Vojkana Arsića, već deceniju plasira pred publikom ovu aktuelnu temu – na koji način mladi muškarci pokušavaju da dokažu svoju muškost usled nametnutih društvenih normi koje ih na to primoravaju i uprkos negativnim posledicama koje proizilaze iz toga. Iako su za deset godina „Muškarčine“ – Alek Surtov, Đorđe Živadinović Grgur, Jovan Zdravković, Marko Panajotović, Nikola Pavlović, Uroš Novović i Rastko Vujisić obišli dosta scena u zemlji i inostranstvu, svaki novi susret sa publikom je novo iskustvo.

Nakon predstave, glumci žele da otvoreno diskutuju o temi i predstavi, što su rado iskoristili meštani Velikog Izvora. Zanimalo ih je između ostalog i koliko su se sami akteri promenili tokom ovih deset godina izvođenja, ali i šta su planovi, pa tako saznajemo da će uskoro iz produkcije „Reflektor teatra“ izaći i predstava „Devojčice“ kao pandan „Muškarčinama“.

Predstavu „Muškarčine“ realizuje Centar E8 i Reflektor teatar uz podršku projekta „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji“ koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta.

Nastup i druženje sa glumcima organizovano je u okviru projekta „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji“ koji sprovode Ministarstvo omladine i sporta i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju.