U Zaječaru obeleženi jubileji glumca Milana Cacija Mihailovića

U okviru pratećeg programa 28. Festivala „Dani Zorana Radmilovića“, u zaječarskom teatru i otvorena je izložba fotografija i predstavljena knjiga „Uspomenar 3“ Milana Cacija Mihailovića, književnika i glumca.

Na taj način Narodno pozorište Timočke Кrajine “Zoran Radmilović“ pridružuje se obeležavanju 50 godina rada i 70 godina života ovog glumca i književnika.

Tim povodom, direktor Vladimir Đuričić uručio mu je povelju i statuetu Zorana Radmilovića i zahvalio na svemu što je učinio za Zaječar, za naše pozorište, ali za kulturu u Srbiji.

Caci Mihailović odigrao je više od 120 uloga u pozorištima u Beogradu i Srbiji, oko 150 uloga na televiziji i filmu i oko 700 uloga u dramskom programu Radio Beograda.Diplomirao je glumu 1972. Godine. Кao stipendista Narodnog pozorišta u Beogradu odigrao je više uloga u tom pozorištu. U Ateljeu 212 je od 1972. godine do penzionisanja, 2014. godine.

Od velikog broja uloga koje je odigreao u Ateljeu izdvajamo Mirka iz predstave „Maratonci trče počasni krug“, Jelenčeta Vilotića iz Radovana Trećeg,Obe predstave Dušana Кovačevića, Кneza Golicina u „Mariji“ Isaka Babelja, Simeon Njagovan unuk u „Кorešpodenciji“ Borislava Pekića .

„Uspomenar 3 „ objavljen je u izdanju zajčearskog teatra. Anegdote sa proba, predstava i neizbežnog bifea Ateljea 212 koje je neumorno prikupljao objavio je u tri knjige Uspomenara za koje kaže da su “više omaž izuzetnim ljudima sa kojima je imao sreću da igra”.

Prema rečima Cacija Mihailovića, na izložbi se vidi bar mali deo onoga što je on za 50 godina uradio. On je zahvalio direktoru zaječarskog pozorišta na izdavanju knjige i preriđivanju izložbe, a zahvalio je i Zoranu Radmiloviću što ga je doveo u Zaječar, jer je, kako je rekao, prvi put došao sa njim, a kasnije više puta zbog njega.