U Zaječaru počela 4. “Art zona za sve”

Predstavom “Crvenkapa i Vuk 21. veka” koju je izvela pozorišna grupa Škituljko iz Sokobanje, na zaječarskom skveru otvoren je četvrti Međunarodni inkluzivni festival dečijeg i omladinskog stvaralaštva “Art zona za sve”, čiji je organizator Dečiji centar.

Nakon defilea koji je usledio od centra grada do bine na kojoj je školica bubnjeva odsvirala jednu numeru, publici se predstavio Nikola Živanović, poznatiji kao MC Dzoni koji uprkos celebralnoj paralizi sastavlja stihove za rep numere.

Gost festivala iz Sofije, kreativno umeće iskazuje iako ga je zadesio hendikep sa kojim živi već 10 godina. Velislav Velčev je širom Balkana i Evrope poznat kao baletan na rukama.

Baletski sudio Eureka osnovan je 2001. godine u Skoplju i šampion je u dens muzici i hiphopu. A u Zaječaru su sinoć izveli dve koreografije.

Udruženje iz Kruševca zatvorilo je prvo veče festivala predstavom “Desa blesa u zemlji čudesa”.

Današnji program Festivala nastavlja se u 17 sati u dvorištu Dečijeg centra promocijom Down Kafea-Down Centra iz Banjaluke i OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” iz Salaša. Sledi KUD Šarski behar iz Prizrena i predstava “Lepotica i zver”. Predstaviće se i OŠ “Desanka Maksimović”, Montesori radionica Dečijeg centra, Udruženje L-Down Zaječar, Udruženje “Duga” Negotin i na kraju Muzički šou “Ja to tako znam”.

“Art zona za sve” završava se u petak, 13. septembra.