Ubistvo u romskom naselju u Boru

Ambika Vineta Osmanović (52) iz Bora hicima iz lovačke puške usmrtila je Alemšu Amzovski Turku (39). Nezapamćen zločin dogodio se u noći između četvrtka i petka, oko dva sata posle ponoći, u borskoj ulici Herderova 4.

Prema rečima očevidaca, Vineta je došla do kuće u kojoj je živela njena bivša snaja Isidora Turku (18), tražeći od nje da izađe, a nakon što ona to nije učinila, razvalila je vrata i počela da puca iz vatrenog oružja.

Kako je uviđajem ustanovljeno, na porodicu Turku ispalila je ukupno osam hitaca, od kojih su neki pogodili Alemšu koja je svojim telom pokušala da zaštiti svoje dve kćeri.

Nakon zločina, sama se predala policiji.

Pojedini mediji prenose da je Vineta dva dana pre zločina je puštena iz zatvora, u kom je bila zbog krađe tri tone bronzanih odlivaka iz kruga Rudarsko-topioničarskog basena “Bor”. Ova žena je, prema dosadašnjim nalazima istrage, 10. septembra uhvaćena sa D. Dž. i S. J. kada je kombijem, iz centralnog magacina RTB “Bor”, pokušala da ukrade oko tri tone bronzanih odlivaka, vrednih oko 2,5 miliona dinara.

foto: D.Kecić/ RAS Srbija