Udruženje “L DOWN” i džez balerine Dečjeg centra na 2. Sajmu “Jednaki” u Beogradu

Članovi zaječarskog Udruženje “L DOWN” i balerinice Škole džez baleta Dečijeg centra predstavili su se na 2. Sajmu – “JEDNAKI” u Beogradu.

Oni su izveli inkluzivni baletski performans “Kad umeš da voliš i sanjaš”. Autentičnost u izrazu dala je autorka teksta Irena Milkić, članica udruženja L DOWN.

Muzički aranžman i produkciju svih pesama i tekstova potpisuju Zoran Mladenović i Marija Marković profesorka džez baleta.

Pesmu “A što ti je mila kćeri” u izvođenju Olivere Katerine, u prepevu i produkciji uradili su Marija Marković i Zoran Mladenović.

Udruženje L DOWN je prošle godine na 1. Sajmu “JEDNAKI” predstavilo svoje radove i imalo zapažen nastup. Ove godine nakon zajedničkog nastupa deca su učestvovala u muzičkoj radionici koju je organizovao VIS Nebograd iz Beograda, predstavljajući primenu VR naočara u muzici, pod sloganom “Muzika za sve”.

Cilj Sajma je informisanje javnosti o aktivnostima koje u okviru nadležnosti Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u saradnji sa Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom Srbije – NOOIS sprovodi radi unapređenja kvaliteta života svih građana.

Tokom Sajma kroz brojne radionice, kulturno-umetničke programe, okrugle stolove i slično, osobe sa invaliditetom predstavljaju svoj rad i rad svih Saveza i udruženja osoba sa invaliditetom iz cele Srbije, uz učešće gostiju iz zemalja regiona.

foto: Dečji centar