Umetnica iz Majdanpeka Tatjana Karabašević na izložbi u Beču

Akvarelistkinja iz Majdanpeka Tajana Karabašević boravi ovih dana u Beču gde su na velikoj izložbi umetnika iz celog sveta izložene i 4 njene slike.

Posetioci mogu do 29. oktobra da uživaju u predelima austrijske prestonice kroz umetničku prizmu 27 slikara sa svih kontinenata u skladu sa nazivom izložbe – “Beč očima umetnika”.

Ovo je veliki uspeh za Tatjanu, koja je ove godine učestvovala na prestižnom festivalu akvarela u Italiji “Urbino in Aquarello” , a trebalo je da putuje i u Kostariku, gde je njena slika izabraa za završnicu festivala. Letos je bila učesnik Likovne kolonije u Boljevcu, potom i u Bugarskoj, odakle je otputovala na 3. “Albanija Super” – Međunarodno bijenale akvarelista u Tirani. U međuvremenu je njena slika bila deo postavke “Memorial MBDJ 10” u Japanu, dok je ona u Kladovu održala školu slikanja za školarce.

Do kraja godine tek predstoje velike izložbe na kojima će biti i Tatjanina dela.

Tatjanina slika koja će biti na izložbi u Peruu

Prva u nizu je izložba “Ženska duša” koja će 11. novembra biti otvorena u Peru. Među 37 umetnika iz 21 države sa 3 kontinenta je i Tanja. Deo ove svetske izložbe gostovaće u Beogradu tako da će i ljubitelji slikarstva u Srbiji biti u prilici da vide raskoš ženske duše i lepote na platnima umetnika.

Nakon Južne Amerike na redu je jugoistočna Azija. U Maleziji će biti izložena dva Tatjanina akvarela.

Tatjanina slika koja će biti na izložbi u Maleziji

Sledi Bangladeš, pa Indija.  Stručni žiri 1. Olimpia art festivala u Indiji odbarao je troje umetnika iz Srbije za učešće na završnici manifestacije od 8. do 11. decembra u Nju Delhiju, među kojima je i Tatjana Karabašević.