Urovica: 14. Dani dijaspore

Tradicionalna manifestacija Dani dijaspore, u organizaciji Mesne zajednice i Evropskog udruženja prijatelja Urovice, održana je u ovom krajinskom selu po četrnaesti put.

Pozdravljajući prisutne Ljutica Janković iz Evropskog udruženja prijatelja Urovice, istakao je da čuvajući ovu manifestaciju, čuvamo sebe, svoje poreklo, korene i identitet. Narodno stvaralaštvo je u temelju svakog od nas, a danas, svi mi taj temelj činimo jačim i snažnijim.

Dragoslav Gudžuganović, odbornik u SO Negotin i potpredsednik Saveta MZ Urovica zahvalio se Evropskom udruženju prijatelja sela i lokalnoj samoupravi uz čiju podršku su finansirani značajni projekti u ovom selu. Višegodišnji problem u vodosnabdevanju sela, opština Negotin rešila je prošle godine novim postrojenjem za vodosnabdevanje.

U bogatom kulturno-umetničkom programu nastupila su kulturno-umetnička društva „Branko Cvetković“ iz Beograda, „Voja Čurić“ iz Кobišnice, „Floričika“ iz Jabukovca i Urovice. Za najlepšu pastiricu izabrana je Кatarina Nikolić iz Beograda, prvu pratilju Maja Dimitrijević iz Urovice a drugu pratilju Tatjana Bogdanović iz Кobišnice.

Danima dijaspore, pored brojnih gostiju i meštana, prisustvovali su i Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, mr Milan Uruković, predsednik SO Negotin, Bogdan Gugić, zamenik predsednika negotinske skupštine i Ljutica Jovanović, član Opštinskog veća za ekonomska pitanja.

izvor i foto: Opština Negotin