Uručene Vukove diplome

Na prigodnoj svečanosti u Gradskoj upravi u Zaječaru uručene su Vukove diplome i knjige učenicima zaječarskih osnovnih i srednjih škola koji su školovanje završili sa svim peticama.

Na kraju ove školske godine najvišim priznanjem za zaokružen obrazovni ciklus može se pohvaliti 68 osnovaca i 64 srednjoškolca.

Čestitajući đacima na ostvarenim rezultatima, Dragan Ranđelović, član Gradskog veća zaduđen za obrazovanje, kazao je da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija.

Želja svih nas je da, pre svega, budete dobri ljudi, da slušate svoje roditelje, da ulažete u sebe i u znanje. Želimo i da se jednog dana vratite u svoj rodni grad, uvek su potrebni I mladi lekari, profesori, inženjeri. Želim vam uspeh u daljem školovanju i siguran sam da ćete biti dobri članovi ovog društva,

zaključio je Ranđelović.

Priznanja su dobili i djaci koji su protekle školske godine ostvarili uspeh na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Na nadmetanjima najvišeg ranga srednjoškolci su u protekloj školskoj godini osvojili 46 nagrada, a osnovci, računajući i đake Muzičke škola “Stevan Mokranjac”, čak 100.

Svečanosti su, osim nagrađenih đaka, prisustvovali njihovi roditelji i nastavnici, direktori škola I pomoćnici gradonačelnika Elena Petrović i Milan Stanković.

foto: Grad Zaječar