Usvojen budžet za 2018.godinu

Odbornici gradskog parlamenta usvojili su budžet za 2018.godinu u iznosu od dve milijarde i skoro četiri stotine dva miliona dinara, sa projektovanim suficitom od oko pedeset četiri i po miliona dinara.

Kroz programsko budžetiranje koje se sastoji iz 16 celina, načelnica Odeljenja za finansije i budžet Gabrijela Rituper Begić, navela je nekoliko stavki, pa je tako na sednici rečeno da je za Program urbanizma i prostornog planiranja izdvojeno 23 miliona dinara, za Program Komunalne delatnosti 255 miliona. Za program Razvoja poljoprivrede opredeljeno je 15 miliona i 500 hiljada dinara. Putnoj infrastrukturi namenjeno je 280 miliona.

Odbornici su usvojili i Odluku o osnivanju Ustanove Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” pri čemu je vlast navela da su na ovaj način spojene dve ustanove kulture radi racionalizacije, te će umesto 61 radnika koliko su imale obe firme, posao obavljati 37 zaposlenih.

Nakon toga većinom su izglasana okončanja postupka likvidacije u nekoliko preduzeća.

Data je i saglasnost na cenu toplotne energije i cene usluga redovnog izvoženja smeća.

Među ostalim tačkama usvojen je Predlog o razrešenju Vesne Bujić, pravobranioca grada Zaječara, godišnji izveštaj Predškolske ustanove “Đulići” i Odluka o linijskom gradskom i prigradskom prеvozu putnika u drumskom saobraćaju na tеritoriji grada Zajеčara.