Usvojen treći dopunski budžet grada

Ukupni prihodi budžeta grada Zaječara u prvih 6 meseci ove godine su 666.465.000 dinara što je 26,8 procenata od projektovanog budžeta za 2018. godinu. U istom periodu ostvareni su ukupni rashodi od 740.275.000 dinara.

Ovo je rečeno na sednici Skupštine grada Zaječara na kojoj je razmotren Izveštaj o izvršenju budžeta za period od januara do kraja juna. Načelnica za finansije Valentina Đuričić je rekla da nam je i pored većeg rashoda u odnosu na prihode, gradski budžet solventan i da se sve obaveze redovno isplaćuju.

Odbornici su doneli i odluku o trećem dopunskom budžetu grada. Novim rebalansom, budžet Zaječara uvećan je za 194.396.000 dinara. Odbornici zaječarske Skupštine izglasali su da ostvareni gubitak u prošloj godini od 16.256.000 dinara Javnog komunalnog stambenog preduzeća “Zaječar” ostaje nerasporedjen i da će biti pokriven budućim dobicima. Skupština je danas usvojila i izveštaj o radu za prošlu godinu Javno komunalnog preduzeća “Vodovod”.

Na sednici Skupštine grada Zaječara danas su imenovani članovi upravnih i nadzorni odbora nekoliko javnih preduzeća i ustanova u gradu kao i članovi više školskih odbora osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Zaječara.

izvor: Za media