Uzmi račin i pobedi – prvo izvlačenje 21. novembra

Građani Srbije do sada su poslali 140.000 koverata za nagradnu igru “Uzmi račun i pobedi 2020”, a prvo izvlačenje biće održano 21. novembra.

Nagrade su 12 stanova u Beogradu, 60 automobila, dok će devet lokalnih samouprava, čiji građani pošalјu najviše koverata po glavi stanovnika, podeliti 180.000 evra.

Za učešće u nagradnoj igri potrebno je poslati 10 fiskalnih računa ili slipova, čija pojedinačna vrednost nije manja od 100 dinara. Fiskalni računi i slipovi ne mogu se slati zajedno u istoj koverti.

Direktorka Poreske uprave Srbije Dragana Marković istakla je da je cilј nagrade igre i uspostavlјanje fiskalne discipline. Na osnovu analize koju je uradila Poreska uprava za prethodnu nagradnu igru, utvrđen je rast prometa evidentiran preko fiskalnih kasa malih obveznika u iznosu od 30% što je, kako je naglasila, pravi pokazatelј uspešnosti same kampanje i nagradne igre. Marković je ukazala na to da je najveće povećanje prometa zapravo za vreme trajanja nagradne igre od čak 83,5% evidentirano u trgovini na malo i uslugama vezanih za popravku motornih vozila.

Nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“ organizuje Vlada Republike Srbije, a podršku pruža NALED.

foto: NALED