Vidovdanska zora na Rtnju

Ljubitelji planina i prirode iz cele Srbije i ove godine su vidovdansku zoru dočekali na najmističnijoj planini u zemlji.

Naime, u noći između subote i nedelje, u organizaciji PK “Šiljak” iz Boljevca održan je 19. Vidovdanski noćni uspon na Rtanj.

Na najvišem vrhu Šiljku, na 1560 metara nadmorske visine, učesnici akcije s divljenjem su posmatrali kako se Sunce rađa i obasjava istočnu Srbiju, a pogled se pruža do Beograda.

Zamislite da hodate medju zvezdama, tik do vrha gde vas dočeka magičan, panoramski prizor izlaska Sunca i lepota koja se jedva može rečima opisati. A Rtanj, kao da nas se uželeo: magična atmosfera, beskrajna lepota, vreme kakvo se poželeti može, toplo i bez vetra, smeh i šala planinara i lepota života! Rtanj je još jednom dokazao zašto se u isti svaki put iznova zaljubljujemo i uvek rado vraćamo.

objavilo je na svojoj fb stranici PSD “Ljuba Nešić” iz Zaječara, čije fotografije objavljujemo uz ovu informaciju.

Stazu dugu 14 kilometara prešlo je oko 1400 planinara, a za bezbednost je i ovoga puta bila zadužena Gorska služba spasavanja.

Najmlađi učesnik tradicionalne planinarske akcije “Vidovdanski uspon na Rtanj 2020” bio je Uroš Jovanović iz Boljevca, rođen 2009.godine.

foto: PSD “Ljuba Nešić”