Vino decenije je negotinski “Kremen Kamen 2017”

Vino Vinarije Matalj iz Negotina “Kremen Kamen 2017” proglašeno je za vino decenije u izboru magazina Vino & Fino.

Na dodelama godišnjih i decenijskih nagrada, povodom desetogodišnje rada magazina Vino & Fino, veliko vino iz Negotinske Krajine proglašeno je za – vino decenije. Kremen Kamen 2017 kuće Matalj bio je jednoglasan izbor.

Vino koje je označilo prelomnu tačku i korak napred za srpsko vinarstvo i koje nam već deceniju pokazuje šta zaista znači teroar. Vinarija Matalj dokazala je da autentična vina mogu da se prave i od internacionalnih sorti. Kremen Kamen postao je šampion gde god da se takmičio, pokazujući šta znače dobre enološke prakse i kako se u vinu zaista čuvaju i intepretiraju sorta, podneblje i vinograd. To je vino internacionalnog karaktera, ali je samo svoje i jedinstveno, koje pronosi slavu vinske Srbije širom regiona i sveta. Jednostavno, Kremen Kamen je izvrsno i veliko vino, u većini svojih berbi i zato smo mogli da biramo godinu. 2011. bio je prvi, 2012. najbolji i najnagrađivaniji, a onaj iz 2016. osvojio je prvo Dekanterovo zlato. Ipak, odlučili smo se za Kremen kamen iz 2017. godine, jer je najpotentniji, najkompletniji i verovatno malo bolji od svojih prethodnika iz ranijih berbi. Pri tom, još uvek je moguće kupiti ga u vinotekama.

 

Kremen Kamen 2017 sublimira sve ono što ta etiketa jeste i što predstavlja za srpsko vinarstvo u protekloj deceniji. Iz tog razloga, Vino & Fino magazin odabrao ga je za VINO DECENIJE,

 

navodi se u obrazloženju.