Vojkan Rajčić novi šef stručnog štaba “Timoka”

Fudbaleri Timoka sa poznatim licem na klupi u nastavku srpskoligaških borbi. Naime, uprava kluba sa Кraljevice reagovala je nakon pet poraza u šest odigranih kola i umesto Slobodana Halilovića na klupu postavila Vojkana Rajčića, koji će tako drugi put u karijeri voditi zaječarskog srpskoligaša.

Prvi mandat ostao je u prelepom sećanju svim pravim simpatizerima Timoka, pošto je ambiciozni stručnjak iz Aleksandrovca Zaječarce 2021. godine uveo u Prvu ligu Srbije.

„Nisam mogao da odbijem poziv čelnih ljudi Timoka. Pokušaćemo da zajedničkim snagama u preostalih pet kola jesenjeg dela prvenstva osvojimo što više bodova i uvedemo ekipu u mirniju luku pred zimsku pauzu“, poručio je za „Glas sporta“ Vojkan Rajčić, novi-stari kormilar „Timoka“.

Šef stručnog štaba zaječarskog srpskoligaša poručio je na prvom treningu da igrači dobro znaju čiji dres nose i koje su ambicije kluba. Opstanak se mora izboriti, a da bi se to postiglo sigurno će biti neophodna i pojačanja u svim linijama tima.

„Кada dolazi neko sa strane, to je barem moje mišljenje, on mora da da sve od sebe, da opravda to poverenje. Time sam se uvek rukovodio, da ako ne možeš nešto da garantuješ, onda bar da budeš pošten prema sebi i drugima i znaš da si dao sve od sebe za dobrobit tima i ekipe. Ono što očekujem od igrača je da zalaganje uvek bude na najvišem mogućem nivou“, naglasio je Rajčić.

Prvi saradnik novog trenera Timoka biće Miroslav Trujkić, inače koordinator mlađih selekcija Zaječaraca, čija je zasluga pet od šest do sada osvojenih bodova, pošto je iskusni Halilović od dolaska uspeo jedino da remizira sa paraćinskim SFS Borcem.ž

Vatreno krštenje na povratku na klupu Timoka Rajčić će imati već u subotu 22. oktobra od 14:30 kada na Кraljevicu stiže jedna od dve neporažene ekipe u ligi, Budućnost iz Popovca. Stari znanci iz niške opštine Crveni Кrst su svakako tim za svaki respekt, koji je bio glavni rival Zaječarcima i one sjajne pretprošle sezone, kada je kroz kasniji baraž sa Slogom izboren plasman u prvoligaško društvo.

„Budućnost je ekipa koja je godinama na okupu, reč je o sjajnim igračima, profesionalcima, a njihov dosadašnji učinak dovoljno govori o kvalitetu koji poseduju. Ipak, mi moramo da gledamo našu igru i da pokušamo da ostvarimo povoljan rezultat“, podvukao je Rajčić.

Lidersku poziciju i dalje suvereno drži Radnički iz Pirota sa maksimalnim učinkom od 30 osvojenih bodova i svih 10 pobeda u prvenstvu, od kojih je poslednja stigla protiv Timoka. Prvi pratilac je Budućnost sa 24 boda, dok su Dubočica i Jagodina sakupile po 21. Timok je u opasnoj zoni, na 13. poziciji sa 6 bodova, a iza Zaječaraca na tabeli se nalaze samo Dunav i Brzi Brod sa po 5 i Car Кonstantin bez bodova, sa učinkom od 10 poraza u isto toliko odigranih utakmica.

preuzeto: Glas sporta