Vučić i Srbija Ziđin Koper o eksploatacije dragocenih metala

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima kompanije “Srbija Ziđin Koper”, a razgovor koji su vodili ocenio je kao odličan.

Predsednik Vučić je na Instagram nalogu napisao da su razgovarali o brojnim pitanjima od obostranog interesa.

“Odličan razgovor sa predstavnicima kompanije Srbija Ziđin! Razgovarali smo o brojnim pitanjima od obostranog interesa, a posebno o projektima ubrzane eksploatacije dragocenih metala koji će dodatno osnažiti ekonomski razvoj Srbije i još više podići Bor, Majdanpek, Kladovo, Negotin, Zaječar i ceo istok naše zemlje”, napisao je predsednik Srbije.

Dodao je da su tokom sastanka razmotrili i planove za proširenje kapaciteta i dodatne investicije u sisteme za smanjenje aerozagađenja.

“Time će rudnik Čukaru Peki postati jedan od lidera u zaštiti životne sredine u Srbiji”, naveo je Vučić.

Razgovorima sa menadžmentom Srbija Ziđin Koper prisustvovao je predsednik Ziđin Majning Grupe Chen Jinghe, kao i ambasadorka Kine u Beogradu Chen Bo sa saradnicima, dok su srpsku stranu u razgovorima, koje je predvodio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predstavljali premijerka Ana Brnabić, ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović, predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić sa saradnicima i gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.