Youth rights talks: U četiri oka sa mladima iz Zaječara

Da li smatraš da živimo u pravednom društvu? Da li je obrazovanje zaista besplatno? Gde su mladi koji ne studiraju i ne rade? Šta o ovim i drugim bitnim temama misle mladi Zaječarci a šta njihovi vršnjaci širom Srbije?

Odgvore na ova i druga pitanja pružiće sesije „U četiri oka sa mladima iz Zaječara” koju danas u Prostoru za POMAK organizuje YOUTH RIGHTS TALKS 2019.

Početak je u 14 sati.

Youth Rights Talks 2019 promoviše ulogu mladih ljudi u očuvanju mira i stvaranju pravednog i inkluzivnog društva, a mladima pruža priliku da izraze svoje stavove, podele razmišljanja o društvenim problemima, iznesu svoja lična iskustva i da uspostave dijalog sa mladima iz cele Srbije, osobama iz institucija, medija, omladinskih organizacija i drugih organizacija civilnog društva.

YOUTH RIGHTS TALKS 2019 programski se naslanja na Ciljeve održivog razvoja, definisane u Agendi održivog razvoja 2030, a koji predstavljaju plan za stvaranje bolje i održive budućnosti za čovečanstvo. Sedamnaest ciljeva održivog razvoja bave se globalnim izazovima kao što su siromaštvo, klimatske promene, mir, pravda…

Inače, YOUTH RIGHTS TALKS 2019 održava se 27. novembra u Beogradu i organizuju ga Tim Ujedinjenih nacija za ljudska prava, Beogradski centar za ljudska prava i Misija OEBS-a u Srbiji. Dodatni program koji ima regionalni karakter održava se 14. decembra u Novom Sadu i podržan je od strane OPENS 2019 – Omladinske prestonice Evrope Novi Sad i Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO).