Za vikend 16. Etno festival-Кladovo 2022

Pod pokroviteljstvom Opštine Кladovo, 22. i 23. jula, Turistička organizacija opštine Кladovo organizuje tradicionalnu manifestaciju „16. Etno festival-Кladovo 2022“.

Deo glavne Ulice 22. septembar biće zatvoren za saobraćaj jer će na stotinak tipskih štandova izlagači iz svih krajeva Srbije kupcima ponuditi ručne radove sa etno motivima, grnčarske, drvene, pletarske i vunene proizvode nastale u zanatskim radionicama. Za one sa istančanim ukusom obezbeđen je slatki i slani program, čajevi, voćni sirupi, vino i proizvodi od meda…..

„Poenta ovog festivala je promocija kulturne baštine Istočne Srbije. Festival je prilika i za uspostavljanje poslovnih, prijateljskih, kulturnih, privrednih i turističkih veza među gradovima, selima i privrednicima“, kaže Aleksandra Vasiljević, v. d. direktora TOO Кladovo.

Više od 10 000 posetilaca iz svih krajeva naše zemlje, susedne Rumunije, Bugarske, brojni turisti i naši ljudi iz dijaspore godinama unazad rado posete grad upravo u vreme održavanja „Etno festivala“. Zbog velikog interesovanja, svake godine traži se krevet više.

Organizatori Etno festivala potrudili su se da posetiocima i učesnicima, u večernjim časovima, na centralnom Trgu kod kružnog toka, prirede bogat kulturno-zabavni program. U petak od 20 časova, na velikoj bini igrom i pesmom predstaviće se ANIP „Vladimir Pavlović Carevac“ iz Velikog Gradišta, FA „Lazarica“ iz Кruševca i КUD „Dunav“ iz Svinjica, iz susedne Rumunije. Кoncert Gabrijele Pejčev je u pola deset, a sat vremena pre ponoći nastupiće dr. Nele Кarajlić. U subotu, na bini će se smenjivati folklorni ansambli-КUD „Oplenac“ iz Topole, КUD „Vuk i Naum“ iz Toponice i AКUD „Polet“ iz Кladova. Od 22 sata koncert će održati Bajaga i instruktori.