Zaječar – dom powerliftinga

Prvenstvo Srbije za seniore i seniorke u pauerliftingu održano je u Zaječaru minulog vikenda, a najzaslužniji za to što je grad na Timoku po drugi put u minule dve godine ugostio najbolje srpske „pauerliftere“ je svakako Saša Cvetković, srpski, evropski i svetski master šampion i generalni sekretar Sportskog udruženja „Zaječar“.

„Grad Zaječar, Sportski savez grada Zaječara i Sportsko udruženje ,,ZAJEČAR“ potrudili su se da budu dobri domaćini i organizatori. Uložili smo mnogo u novu opremu za ovo takmičenje, a trudićemo se da opravdamo vaše poverenje i ubuduće i da u saradnji sa Powerlifting savezom Srbije i ,,SBD“- om podignemo powerlifting na viši nivo u Srbiji. Na takmičarima je da daju ocenu i utisak sa takmičenja. Hvala pratećem osoblju Pauerlifting saveza Srbije na odličnom vođenju programa i odličnom prenosu takmičenja uživo, kao i pohvala spoterima da odlično odrađenom poslu. Organizacija suđenja je bila na višem nivou, sudije uniformisane. Za kraj hvala rukovodstvu grada Zaječara što su nam dozvolili korišćenje novoizgrađene sportske hale koja polako postaje hram powerliftinga, perfektna. Baš je sve nekako bilo dobro, nastavljamo u istom ritmu”, poručio je Cvetković na kraju takmičenja.

Zadovoljstvo viđenim nije krio ni Milan Smiljanić, predsednik Pauerlifting saveza Srbije.

„Državno prvenstvo za seniore i seniorke najvažnije je takmičenje u kalendaru Pauerlifting saveza Srbije. Nije slučajno što je Zaječar domaćin drugi put u kratkom roku, jer zaista imamo sve neophodne uslove za održavanje takmičenja, a nadam se da će sledeći put biti još veći odziv klubova iz cele Srbije“, naglasio je za „Glas sporta“ Smiljanić, koji je u hali OŠ „Hajduk Veljko“ dodelio i specijalne plakete za podršku u organizaciji gradu Zaječaru, Sportskom savezu grada Zaječara, ali i reprezentativcima Srbije u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Državno seniorsko prvenstvo u pauerliftingu sa opremom i bez opreme okupilo je 80 najboljih takmičara iz 23 kluba iz Srbije.

 

Кomšijski Pauerlifting i bodibilding sportski klub „Кnjaževac“ nastupio je sa četiri takmičara.

  • Aleksandar Živković u kategoriji seniora do 120kg. u disciplini powerlifting sa opremom.
  • Stefan Ilić u kategoriji seniora do 105kg. u disciplini powerlifting sa opremom.
  • Bogdan Đorđević u kategoriji seniora do 83kg. u disciplini powerlifting sa opremom.
  • Mitar Janković u kategoriji seniora do 93kg. u disciplini powerlifting sa opremom.

„Sa osvojene četiri zlatne medalje naš klub je zauzeo ekipno 4. mesto u jakoj konkurenciji. Ovo je veliki uspeh za naš klub, jer takmičari koji su nastupili u seniorskoj konkurenciji pripadaju kategoriji juniora. Veliki peh bio je izostanak Denisa Aleksića, koji zbog bolesti nije mogao da nastupi u startnoj petorki što bi doprinelo da klub osvoji jedan od ekipnih pehara. Denisa narednog vikenda očekuje međunarodno kvalifikaciono takmičenje u bodibildingu i bodi fitnesu 8 aprila u Novom Sadu, gde se nadamo da će uspeti da se kvalifikuje za naredno Balkansko prvenstvo u Makedoniji“, istakao je za „Glas sporta“ Dalibor Ilijić, predsednik PBBSК „Кnjaževac“, inače jedan od sudija Prvenstva Srbije održanog u Zaječaru i dodao da su odlazak na takmičenje pomogli lokalna samouprava i Sportski savez Кnjaževca.

preuzeto: Glas sporta