Zaječar se oprašta od Ivana Đurđevca

Zbog najavljenog velikog broja građana koji će prisustvovati sahrani pripadnika policije Ivana Đurđevca, iz Policijske uprave u Zaječaru obaveštavaju građane, da će sutra, od 11.45 do 12.10 časova, saobraćaj biti privremeno obustavljen u Požarevačkoj ulici, ulici Dobrivoja Radosavljevića – Bobija, Kraljevića Marka, Čupićevoj, ulici Nikole Pašića, Hajduk Veljkovoj, ulici Ivana Milutinovića, kao i kod kružnog toka na Trgu Oslobođenja.

„Molimo građane za strpljenje dok je saobraćaj u prekidu“, navodi se u saopštenju Policijske uprave u Zaječaru.

Ivan Đurđevac (1994) ubijen je na službenoj dužnosti, kada je na uniformisane policijske službenike, koji su postupali po prijavi građana da su se u zgradi u Ulici 7. septembra čuli pucnji, D.Z. ispalio dva projektila pogodivši policajca koji je od zadobijenih povreda preminuo u ZC Zaječar.

Nezavisni policijski sindikat Srbije oglasio se povodom ubistva policijskog službenika PU u Zaječaru Ivana Đurđevca (1994) koji je ubijen u noći između ponedeljka i utorka na službenoj dužnosti.

“U svom radu, za svoju državu i građane, položio si najvrednije – svoj život! Neka ti je večna slava junače i hvala ti!

Porodici, prijateljima, kolegama upućujemo najdublje saučešće…

Junaci žive večno!”, piše u saopštenju Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

Na ulazu u stambenu zgradu u ulici 7. septembra postavljene su dve sveće i 28 ruža ( za svaku godinu života po jedna) da podsećaju na tragediju koja se dogodila u noći između ponedeljka i utorka, u kojoj je osim Ivana stradala i Vera Đekić.

Vera Đekić sahranjena je danas na novom groblju.

Povodom nezapamćene tragedije, u Zaječaru je u četvrtak Dan žalosti.

Zastave ispred Policijske uprave u Zaječaru spuštene su na pola koplja još od utorka ujutru,