Zaječarska toplana spremna za novu grejnu sezonu

U susret novoj grejnoj sezoni u zaječarskoj toplani obavili su neophodne remonte i obezbedili 3.250 tona mazuta koliko je potrebno da radijatori budu topli tokom zime.

Za 5. oktobar planirane su probe daljinskog sistema, da bi grejanje počelo deset dana kasnije, kaže Zvonko Veličković, v.d.direktora JKSP Zaječar.

U prethodnom periodu obavili smo neophodne radove i rekonstrukcije, tako da smo u Dositevoj ulici kompletno zamenili cevi u dužini od 102 metra i obavili kompletnu rekonstrukciju šahte u Požarevačkoj ulici. Ostaje nam da uradimo i rekonstrukciju šahte u Pirotskoj ulici,

objašnjava Veličković.

Cena grejanja je 103,10 dinara po kvadratnom metru stambene površine. Ove godine je pedeseatk građana podnelo zahtev sa isključenje sa sistema grejanja, a 13 za priključak.

Kako je u gradu tek 18 odsto domaćinstava priključeno na sistem daljinskog grejanja, ostali se uglavnom greju u sopstvenoj režiji.

Zbog velikog broja individualnih ložišta Zaječar se našao na listi 14 gradova sa najvećim aerozagađenjuem u Srbiji u 2019. godini.