Zaječarski KK “BIN” na Mini basket festivalu u Knjaževcu

U Knjaževcu je održan prvi Mini basket festivala u ovoj godini. U hali “Kaplar” okupilo se više od 250 košarkašica i košarkaša iz deset klubova jugoistočne Srbije.

U tri takmičarske kategorije (devojčice, dečaci i miks-ekipe) nastupili su predstavnici “Napretka” iz Aleksinca, niškog “Trijumfa”, BIN-a iz Zaječara, “Zlatare Majdanpek”, “Basket Bora”, “Mladosti Vesne” iz Bele Palanke, Pirota, Svrljiga, kao i knjaževački predstavnici, ekipe “Lede” i “Knjaževca 1950”. Nadmetale su se devojčice i dečaci rođeni 2009, 2010. i 2011. godine.

Odigrano je ukupno 16 utakmica, svi učesnici dobili su medalje i diplome, a klubovi prigodne pehare. Mini basket festival organizovao je Košarkaški klub Knjaževac 1950 pod pokroviteljstvom opštine Knjaževac.

Košarka je uvek bila zaštitni znak Knjaževca i Srbije. Siguran sam da u ovoj hali svoje prve košarkaške korake počinju neki novi Jokići, Teodosići, Bjelice….Biće tako ako budete nastavili da vežbate, da trenirate,

kazao je pozdravljajući učesnike Milan Đokić, predsednik opštine.

Ova manifestacija bila je prilika i za malu svečanost, Košarkaškom klubu Knjaževac 1950 uručena je plaketa Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije za doprinos u razvoju i promociji košarke, a priznanje je, u ime kluba, primio predsednik Mladen Zdravković.

izvor: Knjaževac info, foto: KK BIn