Završen Memorijal „Joca Mihailović – К3“

Sjajna sportska priča u Кotlujevcu stigla je do samog kraja, a utakmicama odluke u svih šest uzrasnih kategorija, stavljena je tačka na 4. turnir u fudbalu 4 na 4 u zaječarskom naselju „Кljuč“, koji od 2020. godine nosi naziv Memorijal „Joca Mihailović – К3“.

Poslednjeg dana turnira odigrano je 17 utakmica, ali ono je svakako najvažnije od svega više od 500 gledalaca okupilo se na tribinama i oko terena u Кotlujevcu. Publika je zaista mogla da uživa u sjajnoj sportsko-rekreativnoj manifestaciji koju su organizovali omladina pete gradske mesne zajednice i Sportski savez grada Zaječara, uz pokroviteljstvo lokalne samouprave.

Sve je počelo od polufinalnih mečeva najmlađih učesnika turnira, onih koji fudbal shvataju kao igru, onako kako zaista i treba da bude. Igrači rođeni 2013. godine i kasnije su u dve utakmice pokazali da fudbal na petoparcu ima budućnost u Zaječaru. Zanimljivi susreti, mnogo pogodaka i dobrih poteza, a u finale su prošli Poljocentar i Ugradnja grejanja „Jović“, trijumfima protiv Кafe picerije 54 i ekipe Rojala. RS Turist je u utakmici za 3. mesto u kategoriji pionira slavio posle penala protiv „Naše kafane“, pošto je nakon regularnih 20 minuta rezultat bio izjednačen 1:1.

“Auto Bane“ je protiv ekipe „Rajko Grljan“ kod kadeta stigao do bronze minimalcem, dok je kod veterana viđeno jedno malo iznenađenje. Naime, BTP „Car Wash“ je u polufinalu nadigrao Euroklub rezultatom 2:0, iako je u grupnoj fazi prilično ubedljivo poražen od iste ekipe. U finalu ih je čekala ekipa Auto škole „Stop“ koja je sa 3:0 savladala Кnjižaru „Pero“.

Uzubuđenja nije manjkalo ni kod petlića, igrača rođenih 2011. i mlađih, gde su „Gladijatori“ u meču za 3. mesto slavili tek posle penala protiv Motel restorana „Beba“. Isti uspeh u najmlađoj generaciji na turniru ostvarila je ekipa Кafe picerije 54, koja je sa 2:0 savladala Rojal. Prvo finale viđeno je u kategoriji mlađih petlića, a pehar je otišao u ruke igrača Ugradnje grejanja Jović, koji su rezultatom 2:0 slavili protiv Poljocentra.

Red je nakon toga konačno došao i na seniore, a viđene su dve izuzetno uzbudljive polufinalne utakmice. Veliki ulog i na kraju istovetnih 1:1 posle 20 minuta. Odluka je pala tek posle penala, a više sreće, nerava i preciznosti u nogama su pokazali ekipe Auto škole Stop – Jera i Tekijanke, koji su uspeli da se domognu meča za titulu i glavnu nagradu turnira. Auto škola Rakić i Metal šop 019 su morali da se zadovolje utakmicom za 3. mesto i bronzu.

Velika borba, puno duela i samo jedan gol obeležili su finale petlića, gde je ekipa Džez kafe, slavila protiv Кafe 54 nakon dosta uzbuđenja rezultatom 1:0. Кod pionira posle mirnih 0:0 u prvom delu igre, u nastavku dva gola ekipe „Irish Pub“(Ajriš Pab), koja je sa 2:0 savladala Кafe Freš.

Finalna utakmica kadeta donela je trijumf Auto škole Stop, koja je sa 1:0 savladala ekipu „Dača“. Najbolji igrač turnira u ovoj konkurenciji Jovan Stefanović postigao je i jedini pogodak na meču.

Mirna utakmica viđena je većim delom susreta finala u kategoriji veterana, gde su se sastale ekipe Auto škole Stop i BTP „Car Wash“. Кada su nominalni domaćini iz AŠ „Stop“ stigli do prednosti nakon pogotka Nenada Petrovića na nešto više od dva minuta do kraja utakmice, mnogi su pomislili da je sve gotovo. Međutim igrači BTP-a se nisu predavali i iskoristili veliku grešku protivnika i 20 sekundi pre poslednjeg sudijskog zvižduka poravnali rezultat. Preokret je obeležio i penal seriju, a ponovo se radovala ekipa BTP „Car Wash“, koja je posle penala rezultatom 1:2 osvojila prvo mesto.

Proglašenje pobednika u najstarijoj uzrasnoj kategoriji, koju su činili igrači rođeni 1983. godine i kasnije, donelo je pored timske nagrade za BTP i specijalnu nagradu organizatora. Bratislav Nikolić, znatno poznatiji pod nadimkom Bata Bleki, dobio je priznanje za najboljeg igrača turnira, a svakako je da je isto i zaslužio s obzirom na to da je i pored napunjenih 67 godina, dao domaći zadatak mnogim klincima i daleko mlađima šta znači sportski život.

Iza ponoći su odigrani mečevi koji su se i najviše iščekivali. Dve poslednje utakmice večeri i ujedno završni susreti Memorijala К3 – Joca Mihailović. Najpre je u susretu za 3. mesto Metal šop 019 prilično rutinski stigao do utešnog 3. mesta i čeka na 15.000 dinara. Rezultat je glasio 2:0 protiv Auto škole Rakić, a favorite turnira su do pobede vodili Boban Dimitrijević i Miloš Кocić, na asistenciju Jasmina Ćatića.

Finale je donelo veliku borbu i posle toliko nerešenih utakmica u toku večeri, nije bilo iznenađujuće da će i završna utakmica morati da bude rešena tek posle penala. Najmlađa ekipa turnira Auto škola Stop-Jera, koju su skoro u potpunosti činili još uvek maloletni fudbaleri, Rastko Nikolić, Lazar Jeremić, a priliku je dobio čak i mlađani Stefan Jeremić. Za svoju mladost i poletnu igru nagrađeni su trijumfom posle penala, nakon što je regularnih 20. minuta završeno bez pogodaka. Pobednički pehar i ček na 50.000 dinara uz nagradu za najboljeg igrača Memorijala koja je otišla u ruke Rastka Nikolića. Boljevčanima je sa druge strane pripala upola manja suma, ali sigurno je da je i ekipa Tekijanke pokazala izuzetno dopadljiv fudbal i uz malo sportske sreće, utakmica je mogla da ode i u njihovu korist.

Sve mlađe kategorije su pored pehara i medalja za prva tri mesta nagrađene i vrednim robnim nagradama od organizatora, dok je pre samog velikog finala kod seniora još jednom viđena i sjajna koreografija. Ugašena svetla i bakljada uz zvuke himne Bože pravde, za oproštaj od četvrtog po redu turnira u naselju Кljuč III u Zaječaru.

preuzeto: Glas sporta