Zbog izlivanja Timoka zatvaraju se noću pojedini lokalni putevi u opštini Negotin

Lokalni putevi do Kovilova, Aleksandrovca i put Crnomasnica-Braćevac u opštini Negotin biće zatvoreni za saobraćaj u večernjim satima, zbog bezbednosti, jer se u tom delu opštine Timok izlio.

Putni pravac Crnomasnica-Braćevac zbog izlivanja Timoka neprohodan je na samoj raskrsnici i dalje ka selu Tamnič u dužini od oko 150 metara, utvrdili su članovi stručno-operativnog tima za zaštitu od poplava Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin.

Na ovoj deonici ima vode na kolovozu, visine oko pola metra, kao i kod sela Tamnič, u blizini Železničke stanice gde na putu ima vode visine od oko 30 santimetara i teško je prohodno.

Članovi stručno-operativnog tima za zaštitu od poplava Štaba za vanredne situacije utvrdili su obilaskom terena i da je lokalni put L 7, od državnog puta A reda broj 169 do sela Kovilovo, prohodan, ali da na toj deonici mestimično ima vode na kolovozu u visini od pet santimetara.

I lokalni put L 10, od državnog puta A reda broj 169 do Aleksandrovca poplavljen je u blizini Železničke stanice u Rajcu. Na pojedinim deonicama ima vode na kolovozu u visini od oko 10 santimetara.

izvor i foto: Opština Negotin