Zbog kašnjenja radova izmenjen režim nastave u OŠ “Ljubica Radosavljević Nada”

Zbog renoviranja Osnovne škole “Ljubica Radosavljević-Nada”, nastava u novoj školskoj godini počeće nedelju dana kasnije za predškolce i niže osnovce, 10. septembra, uz skraćenu nastavu na 35 minuta.

Učenici ove škole od petog do osmog razreda krenuće na vreme, 3. septembra, ali u popodnevnoj smeni u dve srednje škole. Tako će učenici petog i šestog razreda imati nastavu u Ekonomsko trgovinskoj školi od 14,15, a u isto vreme počeće nastava za sedmake i osmake u Gimnaziji.

Kompletno renoviranje Osnovne škole „Ljubica Radosavljević Nada“ otpočelo je marta ove godine, a završetak radova bio je predviđen za početak nove školske godine.

Stolarija je bila propala načisto, nijedan prozor nije mogao da se zatvori kako treba, duvao je vetar na sve strane. Radijatore po hodnicima gotovo i da nismo imali, a sada su postavljeni na svaka 3 metara. Međutim, do sada smo uspeli da završimo samo 40 %unutrašnjosti učionica, dok u sportskoj sali nije urađeno mnogo. Teško je prognozirati kada će radovi biti završeni, ali očekujemo da to bude do kraja ove godine,

objašnjava Novica Dimitrijević, direktor škole.

Početak radova na rekonstrukciji Osnovne škole “Ljubica Radosavljević Nada”, sagrađenoj još pre 45 godina, označila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić 23.februara.

Tada je rečeno da je za ovu namenu preko Kancelarije za javna ulaganja obezbeđeno 143 miliona dinara, a da je rok završetka radova 180 dana.