ZC Knjaževac: Hapšenje zbog pronevere

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su S. J. (59) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo pronevera.

Ona se sumnjiči da kao blagajnik u Zdravstvenom centru Knjaževac, u periodu od 1. januara 2020. do 2022. godine, deo novca od naplaćene participacije nije davala knjigovodstvu na knjiženje već je prisvojila za sebe iznos od 1.907.630 dinara. Takođe, sumnjiči se da je u periodu od 1. januara 2018. do 10. maja 2022. godine prisvojila 1.125.600 dinara od naplaćenih usluga kiretaže od pacijentkinja, a koje je trebalo da preda knjigovodstvu na knjiženje.

Na ovaj način, kako se sumnja, za sebe je prisvojila ukupno 3.033.230 dinara, oštetivši Zdravstveni centar Knjaževac za ovaj iznos.

Osumnjičena je uz krivičnu prijavu privedena u Više javno tužilaštvo u Nišu.

Kako nezvanično saznajemo, danas je zbog situacije u ZC Knjaževac zasedap Upravni odbor ove zdravstvene ustanove.

Direktor, dr Ivica Rakić, nije želeo  da daje izjave ali je dostavio zvaničmo saopštenje ZC u kojem se navodi da će ova ustanova sarađivati tokom istrage i dostaviti sve informacije i podatke koji budu traženi ali da se neće oglašavati dok traje istraga i dok to ne odobre nadležni organi, s obzirom na to da je slučaj u nadležnosti Višeg javnog tužilađtva u Nišu – Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije.