Zelena učionica na Kraljevici

Outhide, Centar TRK i Ranac i kompas organizovali su radionicu „Potraga za blagom“ i „Ekološku radionicu“ na Kraljevici za decu od 4 do 10 godina. Ove radionice svečano su otvorile Zelenu učionicu na Kraljevici.

Početna tačka za okupljanje bila je spomenik Ljubi Didiću, odakle su svi zajedno krenuli u potragu za blagom, a završna tačka je bila Zelena učionica, pored košarkarskog terena na Kraljevici.

Tridesetak dece je kroz radonice rešavalo zadatke, učilo o drveću, o tome kako da se pripreme za boravak u prirodi, kako se rasklapa šator, kako se koristi radio veza, a na kraju su kroz crteže predstavili svoju viziju Kraljevice u budućnosti.

Radionice su vodile vaspitačica Milena Stojanović i Ivana Damnjanović, ispred Centra za trudnice, roditelje i klince.

U Radionicama je učestvovala i Katarina Svetozarević, licencirani vodič i član Gorske službe spasavanja, ispred organizacije Ranac i Kompas koja je klincima pokazala kako se koristi toki voki, kompas i kako se podiže šator.

Ove radionice svečano su otvorile Zelenu učionicu na Kraljevici koju je izgradio Outhide za sve sugrađane, koji mogu da je koriste za odmor, ali i za organizaciju ovakvih događaja.

Potraga za blagom i Ekološka radionica su bile vrlo uspešne i još jednom pokazale da je deci mesto u prirodi i da je za to potrebno i neko znanje koje su danas svakako dobili.

Što se Zelene učionice tiče, u planu je i sadnja drveća oko nje, a ona je od danas na raspolaganju svima kojima treba odmor, hlad i struja ili punjač za mobilni telefon, pošto je na njoj solarni panel, a unutra su utičnice za struju i kablić za mobilni telefon.

Izvor i foto: Zajecarski dnevnik