“Žene iz Troje” na festivalu u Čortanovcima

Nakon uspešne premijere predstave u Gračanici i izvođenja u Zvečanu i na Viminacijum festu , predstava „Žene iz Troje“ u režiji Nebojše Bradića biće odigrana večeras u Čortanovcima, na 6. Pozorišnom festivalu “Novi tvrđava teatar”.

Ovaj prestižni festival, čiji je selektor Vida Ognjenović, održava se do 9. jula pod sloganom: “Kakvi smo takvi smo – pozorište zna”.

Pored Bradića autorsku ekipu čini još kostimograf Marina Vukasović Medenica, kompozitor je Zoran Erić a za scenski pokret i govor pobrinuli su se Vera Obradović i Vlado Kerošević.

U predstavi ,,Žene iz Troje” igraju glumci ansambala prištinskog i zaječarskog pozorišta, uz nekoliko spoljnih saradnika: Ivana Kovačević, Ana Bretšnajder, Milena Jakšić,Isidora Građanin, Igor Damnjanović, Nebojša Đorđević, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković, Irena Stanković, Viktorija Arsić, Jelena Orlović, Tamara Tomanović, Olivera Bacić i Katarina Jeličić.

Predstava je urađena u koprodukciji Narodnog pozorišta iz Prištine, Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović” i Udruženja Dunav fest, uz podršku Ministarstva kulture.