Zlatnim odbojkašicama 300.000 evra od Ziđina

Predstavnici kompanija Serbia Zijin Mining i Serbia Zijin Copper potpisali su danas Ugovore o donaciji sa rukovodstvom Odbojkaškog saveza Srbije, ukupne vrednosti 300 hiljada evra.

Delegaciju Odbojkaškog saveza predvodio je nekadašnji reprezentativac Srbije Đula Mešter, a u znak zahvalnosti kineska kompanija je dobila odbojkašku loptu sa potpisima srpskih odbojkašica i dres najbolje odbojkašice sveta Tijane Bošković.

Kako je rečeno, Odbojkaški savez od 2016. godine ima odličnu saradnju sa kineskom reprezentacijom i nekoliko kompanija iz ove zemlje i očekuje da će se ta saradnja proširiti i nastaviti. OSS podržava i dodatno gradi međudržavne odnose Srbije i Kine, pa se nadam da je ovo samo početak saradnje, rekao je prvi potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije Đula Mešter i dodao da će novac u vidu premije biti preusmeren zlatnim devojkama.

Želja nam je da učestvujemo u ekonomskom razvoju Srbije i da, podržavajući sve sfere života, produbimo odnose dve zemlje, istakao je i direktor kancelarije Zijin Mining Group u Beogradu Džiguan Džang.

Nakon potpisivanja ugovora, predstavnici Odbojkaškog saveza Srbije posetili su rudnik Veliki Krivelj i zeleni rudnik Čukaru Peki.

izvor i foto: Serbia Zijin Mining i Serbia Zijin Copper