Zločin u Jabukovcu: Priveden komšija, puška na proveri

Policija je privela muškarca iz Jabukovca kod Negotina, i proverava se njegova veza sa četvorostrukim ubistvom.

Sused ubijenih se tereti da je u nelegalnom posedu držao lovačku pušku, a sada se proverava da li je možda iz tog oružja pucano na žrtve masakra, navode “Novosti”.

Inače, po saznanjima “Novosti”, četvoro ljudi ubijeno je iz dva vatrena oružja. Najverovatnije su u pitanju pištolj, kalibra 7,65 milimetara, i malokalibarsko oružje u kalibru .22 LR, čije su čaure pronađene na licu mesta. Kako istraga odmiče, sve izvesnije je da su u pitanju bila dvojica ubica, koji su dobro znali gde ubijeni Raja čuva novac.

Iako još nemamo zvaničnih podataka, sumnja se da je reč o sumi između 100.000 i 150.000 evra, za koje su počinioci, otprilike, znali gda se nalaze, jer su premetačinu obavili na tačno određenom mestu, rekao je izvor iz policije beogradskom listu.

Izvor “Novosti” kaže i da je gotovo izvesno da je Raja bio “tipovan”, ali i da ubice nisu imale nameru da ikoga na salašu ostave u životu.

Rodbina i prijatelji ispratili su pre pet dana na večni počinak Raju Kazimirovića (72) i njegovu majku Dragicu (93). Njih dvoje su sahranjeni na jabukovačkom groblju. Rajina sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53) sahranjene su u Kelnu.

izvor: Novosti