“Zoranov brk” Bojanu Žiroviću

Poslednje takmičarske večeri 31. festivala “Dani Zorana Radmilovića ” odigrana je predstava Ateljea 212, “Pristanak” Nine Rejn, u režiji Nebojše Bradića.

Zašto je pravda slepa? Da li je uvek nepristrasna? Ima li često sužene vidike? To su neka od pitanja koja postavlja komad. Advokati koji su istovremeno prijatelji, zauzimaju suprotstavljene strane u slučaju silovanja. Glavni svedok žena- žrtva čiji je život naizgled veoma daleko od njihovog. Međutim turbolentna dinamika i turobnost njenog života neprimetno se preliva u odnose između rivala i prijatelja, njihove sudbine se zapliću i menjaju pod paljbom kompetitivnih verzija istine.

“Pristanak” je moćna, bolna ali i zabavna drama Nine Rejn, proverava dokaze sa svake strane i dovodi grčku boginju Nemezis u savremeni kapitalistički svet, da nepogrešivo usmeri svoju pravednu srdžbu i podeli svima ono što im pripada.

Uz obrazloženje da su svi zaslužili Zoranov brk, ali da je on samo jedan, žiri je nagradu za najboljeg glumca večeri dodelio Bojanu Žiroviću.

Na pitanje koliko mu znači ovo priznanje s obzirom da dolazi iz Ateljea 212, Zoranovog pozorišta Bojan Žirović je odgovorio:

,, Posebno mi znači stvarno s obzirom da sam puno vremena proveo gledajući Zorana, na žalost samo na video kasetama tada, Ibia i Radovana Nisam na žalost imao prilike da ga gledam uživo ali sam odrastao uz serije u kojima je on glumio i to je stvarno bilo veličanstveno. Ostavio je na mene veliki trag i posebno mi je drago što sam dobitnik nagrade baš ja od cele ekipe i drago mi je što se sećanje na njega održava u vidu festivala i to je divna stvar. Što se tiče uloge, mi smo iznad svega dobar tim, uigrani i volimo ovu predstavu i puno putujemo sa njom i osećam da smo ovu nagradu večeras svi zaslužili.“